Quiche met linzen en zalm
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! Dit recept is afkomstig uit het kookboek Fair! van Oxfam-Wereldwinkels.

Ingrediënten
Voor 4 personen

1 vel bladerdeeg
150g groene linzen
4 sneetjes gerookte zalm
3 eieren
3 soeplepels mosterd à l'ancienne
4 souplepels crème fraîche
1 tomaat, gesneden in blokjes
1/2 courgette, gesneden in blokjes
zout, peper
30-60 minuten

Recept

Spoel de linzen en week ze gedurende 30 minuten. Laat ze uitlekken en kook ze in water dat drie keer hun volume omvat. Kook op een laag vuur gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout en giet daarna af.
Verwarm de oven voor op 180 ° C. Leg het bladerdeeg in een schotel en prik er gaatjes in met een vork. Bedek de basis van het bladerdeeg met mosterd. Plaats afwisselend plakjes tomaat en
courgette van een halve centimeter groot. Breng op smaak met kruiden.
Meng de eieren, room, gekookte linzen, zout en peper in een kom. Giet dit mengsel over het deeg en de groenten. Bak in de oven voor gedurende 35 minuten. Neem de quiche uit de oven, verdeel de gerookte zalm en laat afkoelen.
toegevoegd door Cirkle