Linzencurry
Fruit, groenten, vlees, vis, zuivelproducten, brood, wijn... Dag na dag kiest Cirkle de beste biologische en artisanale producten afkomstig uit België of haar buurlanden. Maak je keuze uit één van onze paketten of stel je eigen pakket samen. Wij leveren bij jouw thuis, op kantoor of in één van onze afhaalpunten. Om de ecologische voetafdruk te verkleinen en een bijdrage te leveren op sociaal niveau, combineert Cirkle deze leveringen met een gratis recyclingdienst. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Ga nu van start en maak deel uit van de winkelrevolutie! Dit recept is afkomstig uit het kookboek Fair! van Oxfam-Wereldwinkels.

Ingrediënten
Voor 4 personen

240g groene linzen
125ml kokosmelk
1 kleine pompoen
4 wortelen
1 grote ui
1 teentje look
1 laurierblaadje
1cm verse gember
1 theelepel kurkuma
1 theelepel currypoeder
zout, peper
olijfolie
30-60 minuten

Recept

Spoel de linzen en laat ze gedurende 30 minuten weken. Schil de wortelen en snijd ze in plakjes. Hak de ui en de knoflook fijn. Was, schil en snijd de pompoen in blokjes van een halve centimer.
Voeg kurkuma, een paar zwarte peperkorrels en kerriepoeder toe in een pan met hete olijfolie. Bak de groenten en voeg de linzen toe. Leg de laurierblaadjes bovenop. Laat dit 10 minuten sudderen. Voeg halverwege en snuifje grof zout toe.
Rasp de gember en voeg deze toe aan de voorbereiding van de linzen. Voeg ook naar eigen smaak de kokosmelk toe: dit verzacht de smaak en maakt het gerecht romiger. 
toegevoegd door Cirkle